söndag, juni 24, 2007

Vorbic; nätbolag för elektronika

Vorbic är ett nätbolag baserat i England som specialiserat sig på att ge ut elektronisk musik och det gratis. Inte så ovanligt i sig, det verkar finnas ganska gott om nätbolag, framför allt för elektronisk musik, som ger ut sina alster gratis. Ett annat exempel är det spanska bolaget Flumo, men det finns som sagt massor. Skälet till att jag vill nämna Vorbic är egentligen för Distance and Materials, artistnamn för Howard Dodd, som släppt en EP där.
Ibland känner jag direkt kontakt med en artist, bara efter att ha lyssnat på låtarna en gång, och det hände här. Dessutom känner jag genast sympati för en artist som har the Stranglers bland sina influenser. Musiken är visserligen elektronisk, men uppnår enligt mig målet att låta som om det vore spelat som band. Inte riktigt så laid back som mycket elektronika man hör på nätet, inte heller någon house-hybrid. Ge det gärna en chans. Det enda som oroar mig är att han på bilden på sin MySpacesida påminner lite om Robert Gustavsson.
Värt att nämna är också Universal Materials, som är ett samarbete mellan Distance and Materials och Universal Frontline, som också ligger på bolaget.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bra grejor!!!!D&M rockar så där lite Andy Weatherallskt!

8:46 em  
Blogger Scary said...

Snacka om att det är bra. Sensationellt att det inte ligger på "vanligt" bolag, men det finns väl inga pengar nånstans snart, he he.

9:40 em  

Skicka en kommentar

<< Home