onsdag, mars 05, 2008

Var ligger Dubsteppen?

Visst finns dubsteppens hjärta i södra London, men var är dess centrum för tillfället?
Det händer så mycket runt om i världen och det känns som om det blir allt svårare att se vart det hela är på väg. I USA växer det fram nya bolag och producenter hela tiden. På kontinenten har Alien Pimp visat vägen med sitt Dubkraft records och ger ut artister från runt om i Europa. I Sverige finns Redvolume, I Finland finns Noppa och i Danmark finns Kraken. Musiken som kommer på alla dessa håll är av varierande kvalitet men det finns fantastiska guldkorn att hitta. Själv misstänker jag att USA med sin blotta folkmängd kommer att dominera scenen om ett tag. Detta givetvis förutsatt att musiken får ett genomslag i annat än i marginella kretsar.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vi har även Dubwoofa från Norge, som snart släpper 12" på Dub Police. Tror mer på Tyskland som nästa stora dubstep-land.. kanske inte producent-mässigt, men det är sjukt mycket events där. USA är lite för stort och splittrat för att få en enad scen...

10:55 em  
Blogger Scary said...

Inget bolag i Norge än väl?
Jo jag har sett att det händer mycket i Tyskland och det är väl egentligen naturligt.
Att USA inte har en samlad scen är väl inget problem i sig, se bara på hip-hopen med alla lokala scener. Det blir bara fler kreativa centra.

2:36 em  

Skicka en kommentar

<< Home