söndag, juni 18, 2006

En mix och en del nya skivor


Det finns en länk till en finfin mix av Drop The Lime på hans MySpace-sida. Den heter Trouble & Bass Trouble mix #4, antagligen för att hans management/skivbolag (som även Mathhead ligger på) heter just Trouble & Bass. Det heter även den turné som just nu håller på i Europa med bl a DTL och nämnda Mathhead. Tyvärr kommer den inte hit till trakterna. Mixen däremot är kul och innehåller lite härligt blandade bitar. Lite gammalt, lite nytt och lite olika stilar ihopblandat.
Lite nytt för egen del:
De senaste två tolvorna av Digital Mystikz; Walking with Jah och Conference. De är som vanligt mycket bra och ligger för omväxling skull på Soul Jazz records. Jag har hört låtarna på Conference-tolvan (även Misty Winter) ett antal gånger och de är bra, men för mig var Walking with Jah och baksidan Earth A Run Red nyheter och de skakade om mig på ett riktigt bra sätt. Hits. Vi får väl se ifall de hittar hit.
Distance nya tolva Traffic på Planet Mu är ett monster. Dubstep blandat med hårdrocksriff är en giftig blanding. Baksidan Cyclops är ett segt sugande släpande stycke som sakta tar över ditt sinne. Skönt.
Team Shadetek har släppt en ny tolva, Brooklyn Anthem, på Sound-Ink. Lite grime, lite hård Hip Hop och ganska mycket Brooklyn, trots att de numera bor i Berlin. Och det svänger väldigt bra, i alla fall om titel-låten, som även har lite dancehall-känsla i sig.
Även den nya tolvan av Warlock, Just a Face in the Street, på Rag & Bone är mycket bra. På titel-låten och Ghost Dog på baksidan, fortsätter han sitt äventyr i breaks versus latino. Mycket elakt elektroniskt och mycket dansant på en gång. Kul.
Däremot gillade jag inte D1's nya tolva, Golden Bullet, på Road speciellt mycket. Jag vet inte om det är min stereo det är fel på, men det låter bara irriterande när det går en ton vid varje baskaggeslag genom varenda låt på tolvan. Låtarna i sig kanske är bra, men den där tonen ligger ganska högt och förstör hela lyssningen för mig.
Annars är det uppmuntrande att gamla bolag som just Road och även Tempa, verkar ha fått ett nytt liv efter att dubstepen börjat bli mer uppmärksammad i England. Båda bolagen låg ju nere, eller så verkade det bara så. Nu kommer i alla fall nya utgivningar på dessa bolag och det känns bra. Nu saknas det bara en ordentlig distribution av dem även till Sverige, men det är en helt annan historia.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»

10:53 fm  
Anonymous Anonym said...

Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
»

3:59 em  

Skicka en kommentar

<< Home