onsdag, augusti 22, 2007

Two Lone Swordsmen: Wrong Meeting II

Two Lone Swordsmen har i år släppt två plattor: Wrong Meeting och Wrong Meeting II och de är bägge utgivna på deras eget bolag Rotters Golf Club. Den förra har jag inte hört (den kom endast ut på vinyl), men den senaste är en riktig rökare. Plattan innan, From the Double Gone Chapel, kom 2004 och kändes mer som ett försök att ta sig ur en tvångströja än som ett album gjort i spelglädjens tecken. Det mest anmärkningsvärda på den är en mustig version av Gun Clubs gamla snusklåt "Sex Beat".
På Wrong Meeting II känns det som om bandet är helt avslappnat och befriat från krav att prestera eller låta rock. Nu flyter och böljar det på ett fantastiskt sätt. Från det sugande gunget i första låten "Mountain Man" till den mörka post-punk-doftande avslutningen med "If you lose control of yourself (you give it to somebody else)" så är det topp-kvalitet. Många låtar sätter sig på hjärnan med hjälp av goa gubbiga gitarriff och inget fel i det. Det funkar mycket bra. "Born bad, born beautiful" är just nu favorit. Het rekommendation.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

1:an är lika bra. Släpptes även digitalt! Jag köpte min på emusic. Weatheralls solo ep "the bulletcatchers apprentice" är också skitbra, mer dansbeat men samma krautiga groove.

10:12 em  

Skicka en kommentar

<< Home