måndag, januari 29, 2007

Mer Dipper-nyheter

Det finns väl ingen anledning att hålla igen på goda nyheter. Det verkar som om Dipper ska göra två förbands-spelningar med Pere Ubu i vår. Det blir på KB i Malmö och på Debaser i Stockholm. Vi hoppas naturligtvis kunna slutligt bekräfta detta inom det närmaste. Man kan ju i alla fall hoppas att Pere Ubu inte ställer in.
Annars får man väl trösta sig med ett par löjligt coola retrolurar från Turntable lab.

torsdag, januari 25, 2007

Dipper-nytt och Ghislain Poirier

Lite Dippernyheter på Dippers hemsida. Några nya bilder uppe också. Annars är väl den stora nyheten från mitt håll i världen att the Plastician gjorde en ny In New DJ's We Trust-session och denna gång med intervju med M.R.K 1. Tyvärr går det lite segt med spellistorna där för tillfället, men det är trots allt inget mot hur slött det är på P3Labs spellistor. Fick hem ett glatt paket från Montreal i veckan. Det var skickat av Ghislain Poirier och beställt direkt från hans MySpace-sida. I paketet låg Rebondir EP och Bounce le Remix vol2. Mycket skön och värmande musik i Januarirusket. Rebondir EP består av egna originallåtar och går i stil med hans tidigare och fantastiska Breakupdown. Lika delar inflöde från hip-hop, jamaikanskt, grime och annat basigt och dansant. Bounce le Remix vol2. är remixer eller kanske bootlegversioner av andras låtar. Jag vet inte om han har tillstånd, men skivan är en CD-R så jag undrar. Här finns i alla fall bl a The Clipse med Roots Manuva-komp och Spank Rock med Daft Punk-komp. Roligt, men inte hundra ifall man inte känner igen originallåtarna. Billigt är det i alla fall att beställa från Kanada, så det är klart prisvärt. Och det är alltid värt att supporta artister man gillar. Hett tips!

måndag, januari 22, 2007

Bootybreaktranceclub-Core till folket

Nu är helgen räddad, eller nåt. Jason Forrest alias DJ Donna Summer, ger bort sin senaste tokmix alldeles gratis och den är faktiskt hur kul som helst. Bootybreaktranceclub-Core mix är underhållning på hög nivå. Bränn den på CD och ta med på förfesten och det finns risk att ingen tar sig ut. Bara omslaget är värt besväret. Check it !

lördag, januari 20, 2007

Scary på Tempo 20/1 d v s ikväll

Det är dags för en ny omgång med ScaryTempo. Ikväll brakar det loss för dem som vågar utmana vädrets makter. Det blir som vanligt en del dubstep och grime, men även en del annat som faller innanför eller utanför ramarna. Gammalt, nytt och mittemellan. Hoppas att vi ses.

onsdag, januari 17, 2007

Blastrock på Bodoni ikväll!

Det är dags för ännu en överdos av blytunga toner i toktempo. Blastrock spelar på klubb Powerhouse på Bodoni ikväll den 17/1 någon gång efter 22.00. Välkomna att blåsa Januarimörkret ur skallen.

söndag, januari 14, 2007

Blowing in the wind: Deadbeat.

Blåsigt värre idag, men om man håller sig inomhus kan man lyssna på Deadbeat och drömma sig bort. Köpte nyligen deras Version Immersion 12" på Rundgång. Mycket bra. I annat fall kan man läsa en strip och fundera på livets orättvisor. Och nej jag orkade inte/ hade inte råd/ ville inte ta risken att fastna i Köpenhamn igår.

torsdag, januari 11, 2007

En vacker vår närmar sig

Det ser ut att kunna bli en trevlig vår när man tittar på vad som händer på Kontra-musik-fronten. Inte nog med att det är Skull Island Disko med DJWS och Scary i februari, det kommer dessutom celebert besök i Mars. Både Shackleton & Appleblim från Skull Disco records och Skream verkar vara på ingång till Inkonst och det är bara att tacka och buga ifall det verkligen blir av också. För den som har ork och pengar så är det dubstep-party hela natten lång i Köpenhamn i helgen när N-Type håller igång på Culture Box. Ugga bugga!

tisdag, januari 09, 2007

Benga & Skream på Mary Anne Hobbs

Det har varit mycket helger och lite tid hemma, så jag höll på att missa Mary Anne Hobbs och specialen med Skream och Benga. 2006 började med Dubstep Warz på the Breezeblock (som programmet hette då) och ett rejält uppsving för dubstepscenen. 2007 inleds nu med en passning till förra året. Inte nog med att det är ett 45 minuters b 2 b set med Skream och Benga utan programmet är i övrigt också mycket bra. Lyssna och njut.

söndag, januari 07, 2007

Första svenska dubstep-tolvan!


Nu kommer den; den första svenska dubsteptolvan, och det är Redvolume records som tar täten med ett ryck. Den bör finnas i välsorterade butiker i slutet av Januari så jag tror inte att någon annan kommer att hinna före. Med en låt av den, för mig nya bekantskapen, London-producenten Ekstrak och en låt av Sveriges egna dubstep-stoltheter L-Wiz skriver bolaget in sig i musikhistorieböckerna. Jag bockar och bugar och lyssnar. Hur låter det då? Jo tack, bara bra. Ekstraks låt, Mass Dampers, ligger i samma fil som Skream brukar köra i. Det är inget kopieringsförsök, det bara låter lite åt det hållet, och det är bra gjort så där finns det inget att klaga på. L-Wiz låt, Sub, är en orientaliskt influerad pärla, som deras låtar ofta är. Det är inte det bästa jag hört med dem men deras lägstanivå är så hög att även det sämsta är bra. Det känns skönt att kunna konstatera att den första dubsteputgivningen i Sverige står sig bra i jämförelse med det som kommer från England. Nu hoppas vi på mer och kan det finnas fler svenska producenter därute? Annars verkar det finnas gott om det i Finland. I alla fall finns det mycket bra finsk dubstep på MySpace.